Хит на „Фудтех 2018”: Глезят ни с кашкавал от магарешко мляко

Сирене и кашкавал от магарешко мляко ще са хит на изложбата „Фудтех 2018”.  Продуктите са от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото. Форумът на хранителната индустрия ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир-Пловдив. По същото време са и престижните прояви „Агра“ и „БиоАгра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Апи България“ - за пчеларство,  „Дибла - идеи и продукти за интериора, която е новата концепция на „Хорека Пловдив“ за оборудване за ресторанти, заведения и хотели. 

Нов акцент на "Фудтех" е телешкото клас „Премиум”. То ще  зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода „Блек Ангъс”, както и спецификите в неговото производство и обработка.

Тази година повече производители на млечни продукти ще  се състезават не само в асортимента, но и в гаранциите за качество. Те идват от затворения цикъл, който използват водещите имена в бранша и който позволява да се прилага стриктен контрол от фермата до магазина. По-широко присъствие във „Фудтех”  имат и консервите, билките и подправките, както и био- и екохраните. Голямо е разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия.

Изискани акценти внася гурме салонът. Фермерски пазар ще допълва вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, продукти от овче, биволско, козе и краве мляко, различни видове чай, хляб с квас. 

Изложбата "Фудтех" ще се разположи в Града на виното и деликатесите, където ще се презентират вина и алкохолни напитки, част от Винария 2018. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?