Подай сигнал

Хиляди със семеен празник под крилата на самолетите ВИДЕО

Видео

от Росен Саръмов 5138 прегледа 0

Многобройните гости на авиошоуто на база Граф Игнатиево превърнаха деня на отворените врати в малък семеен празник. По груба преценка на събитието имаше поне 2500 души.

Автомобилите им бяха паркирани по протежение на 2 километра от двете страни на пътя между Графа и село Труд. Импровизирани паркинги станаха и свободните поляни между двете села.

На самото шоу имаше опашки за разглеждане на кабините на самолетите. На пистата за посетители бяха паркирани два изтребителя МиГ-29, както и два ветерана МиГ-21. На корпусите им пишеше: "50 години вярна служба на България".

Звездата на шоуто, обаче си остава МиГ-29.

При прелитането на другите две машини от този тип над публиката, водещият възкликна: Има ли нещо по-красиво от този самолет в полет!

Хората влизаха и в новите вертолети "Кугър". В края на шоуто на пистата се появи и Бел-206, който не успя да предизвика никакъв интерес.

Детски колички с малки деца минаваха под самолети и до образци на авобомби и ракети за въдушен бой.

Много семейства си почиваха на сянка под крилата на могъщите машини. Малки деца се опитваха да видят какво има във въздухозаборниците за двигателите на МиГ-29.

Тези, за които самолетите баха скучни си намериха друга игра - беряха зелените ябълки от двора пред щаба на базата. Някои пълнеха с тях хралупите на дърветата.

Пред щаба на база президентът Румен Радев си наприви снимка с всеки от бивише му колеги, който пожела да има спомен от този ден. С него бе и първата дама Десислава Радева. /Марица.бг