Хиляди протестиращи пропускат линейка ВИДЕО

Гражданите на Хонконг продължават да протестират против спорен закон за екстрадирането, предизвикал политическа криза в страната. Но протестите са си протести, а законите и реда трябва да се спазват. 

Трябва да се даде дължимото на дисциплината и гражданствеността на протестиращите: народът протестира, но при това веднага се отдръпва, за да пропусне линейка, която постоянно дежури в случай на непредвидени обстоятелства. Освен това, няма нито едно съобщение за нанасяне на щети на държавната собственост, които да са дело на протестиращите. Освен това, градът е безупречно чист, защото самите хора чистят след себе си след всяка протестна акция. 

Протестиращите настояват да се прекрати разглеждането на поправка в закона за екстрадирането на хора, обвинявани в престъпления от властите на други страни. И макар властите да поднесоха извинения за създалата се ситуация и да спряха разглеждането на поправките, противниците на законопроекта останаха недоволни и настояват за пълен отказ от промените. 

Ако поправките бъдат приети, то жителите на територията ще може да бъдат предавани дори и на страни, с които Хонконг няма договори за екстрадиция, включително Тайван, Макао и континенталната част на Китай.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?