Хиляди препълниха Пловдив в Нощта на музеите СНИМКИ

Хиляди препълниха улиците на Пловдив в Европейската нощ на музеите. Водещите културни институции под тепетата бяха подготвили любопитни изненади за жителите и посетителите на Европейската столица на културата. В Етнографския музей космически гласове извиха Бистришките баби. Малко след тях в съседния Музей на Възраждането рецитал изнесоха техните „внучки“ – блестящият пловдивски хор „Евмолпея“.

В Балабановата къща се откри интересна изложба на ретро снимки от Италия, Франция и България – дело на големия фотограф Александър Сертев.  В Данчовата къща пък свои творби показаха учителите от Художествената гимназия.

На Римския стадион множеството бе привлечено от концерта на малките от таланти от пловдивските читалища. Естествено най-голяма бе опашката пред Природонаучния музей, където малчуганите особено копнееха да зърнат екзотичните животни. В Археологическия музей хората дойдоха да разгледат 5 от най-известните златни съкровища на България, а в съседния Исторически бе открита изложба на детски рисунки.

Допълнително стълпотворение създадоха стотиците фенове на Accept, които пристигнаха за първия от двата концерта на метал бандата на Античния театър. Отделно любителите на приложните изкуства разглеждаха и купуваха произведенията на майсторите от Пролетния панаир на занаятите.  На Джумаята се проведе втората вечер на фестивала Етно кухня на колела, който представя деликатесите на различните етническите общности в Пловдив. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Любопитко

Любопитко

19.05.2019 | 10:52

Защо винаги след събитията, а не преди тях, съобщавате, бе Марица. Защо.

Отговори
4 2
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

18.05.2019 | 23:29

Да бе да,хората отидоха до археологическия музей само,че там ги чакаше затворена врата.А когато поискаха някакво обяснение тамошните служители даже се обадиха на СОТ за да разгонят дошлите да разгледат музея.Това били мерки за безопасност на съкровищата.Спокойно бе дами и господа.Никой не е тръгнал да ви краде ментетата.

Отговори
4 0
Георгиев

Георгиев

18.05.2019 | 23:11

Красота.

Отговори
0 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?