Хасково и Марица не се биха на Ямача

Марица завърши 1:1 гостуването си на Хасково 1957 в мач от 19-ия кръг на Трета лига, Югоизточна група.

Първото полувреме беше доста интересно. “Марица” започна по-добре мача, като задържаше и разиграваше топката. Още в началото на мача сливенския рефер Димо Димов пропусна да отсъди две нарушения в полза на пловдивчани. В 7-та минута удар на Даниел Спасов премина покрай вратата на домакините, а в 16-та минута Айкут Янъков стреля опасно от свободен удар, но топката премина малко над напречната греда.

Срещата продължаваше с игрово предимство за “жълто-сините” и в 28-та минута младият кадър на школата на “Марица” Йордан Пейчинов откри с прострелен удар, след много добро центриране от фаул на Христо Янчев.

Минута по-късно, при първото си положение домакините изравниха след удар по земя от границата на наказателното поле на Марио Йовов, намерил долния ъгъл на вратата на Илия Николов.

В края на полувремето, след единоборство, юношата Милен Танчев получи контузия, като съмненията са за извадена става на пръста. На полувремето той бе заменен от опитния Тодор Тимонов.

Втората част започна с равностойна игра. Красимир Иванов замени капитана Костадин Дяков 13 минути след подновяването на играта. В 65-та минута много опасен удар на Айкут Янъков по диагонала облиза страничната греда. Постепенно “Марица” натисна своя съперник, който се бе затворил в своята половина. Натискът се засилваше в края на мача, но гол така и не падаше.

В 85-та минута гредата спаси домакините от попадение, след удар на Георги Георгиев.

Отново принудителна смяна се наложи да прави треньора Борислав Караматев, поради контузия на Даниел Спасов. В игра влезе юношата Стоян Пидев. В последната минута минута Тодор Тимонов имаше възможност да отбележи от свободен удар, но стреля в аут.

С актив от 36 точки “Марица” остава на 4-то място в класирането, А Хасково 1957 има 26 и е на 6-о място.  В другата неделна среща от 19 кръг “Левски” (Карлово) победи с 2:0 “Черноморец-1919”.

Пет минути преди края гредата спаси Хасково от загуба след хубав удар на тарана на гостите Георги Георгиев.

Марица: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Пламен Табаков, Даниел Спасов (85 Стоян Пидев), Джунейт Узунов, Христо Янчев, Костадин Дяков (63 Красимир Иванов), Милен Танчев ( 46 Тодор Тимонов), Айкут Янъков, Георги Георгиев, Запрян Запрянов. Резерви: Горан Гръблев, Мирослав Радев, Мартин Анастасов, Николай Димитров. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?