Хард любов с последствия

Вътрешнопартийна, народна и международна - до успешния край на България

След толкова скандали от омраза най-сетне се пръкна един от любов. 

Който обаче така се разгоря, че чиновниците намразиха и себе си. Защото до изнемога трябваше да си прехвърлят топката кой точно е виновен, задето брошурата "Любов без последствия" беше разпространена в няколко ямболски училища. Че и в езиковата гимназия. Да гледат децата как двама мачовци се гледат влюбено и аха да си пуснат език. Оказа се, че брошурката не е била предназначена за учебни заведения, а за специализирани медицински кабинети, и щяло да има страшни наказания за лелите и чичовците, допуснали тази диващина. Така че и този въпрос щял да бъде препратен в графа "решени".

Няма да решат обаче въпроса с последствията от любовта. Най-малко това ще го сторят институциите, населени с чиновници, и партиите, населени с партийци. Все хора, които обикновено не ги бива за нищо, но са способни на всичко. И най-вече да обичат.

Те са особена порода - първо оцеляват, а след това градят жизнен стандарт за себе си, семейството и по възможност за внуците, благодарение на любовта. А както казва Съмърсет Моъм, в любовта винаги единият обича, а другият позволява да бъде обичан. Затова те започват с любовта към партийния началник и завършват с любовта към народа. Началникът позволява, поощрява, а може и да употребява влюбения, според визуалните му достойнства, докато народът обикновено се дърпа. Ала често влиза в заблуди, особено ако му бъде обещано, че ще го оправят. 

Първата любов носи преки ползи, а втората е за имидж. Особено щом воглаве с началника преминат през властта - местна или национална, или поне се поотъркат в нея. Те добре знаят, че личното проспериране е свързано с общественото - под формата на поръчки и имоти, които правилно употребени, генерират печалби за мама, да речем. И тогава идва ред на имиджа, за да не дойде ред на затвора.

Тази порода се пръкна с третата българска държава и се изхранва и охранва до днес. Лошото е само, че след като насмогнат с ползите от вътрешнопартийната любов, не мирясват. И прилагат изпитаната любовна формула в национален и наднационален план. Безкритично, без да я подлагат на съмнение, с цялото си шкембе и душа. 

Тази порода формулира навремето любовта към Третия Райх и към вожда му.  А после към комунизма, към новите вождове и най-вече към Съветския съюз. 

Същата порода след това насочи безкритичната си любов към капитализма, новите лидери и най-вече към Европейския съюз.

От тази порода предлагаха "Аз съм българче" да бъде подменено с "Аз съм европейче". 

Те подготвиха почвата, та навръх Трети март един наш президент да прояви чудеса от политическа коректност и в словото си да не спомене ни турците, ни руснаците, да не би случайно да разберем кой ни е освободил и от кого. Този мъж - продукт на всеотдайната и безкритична любов, пръв усети последствията от нея: след като цял мандат се лута в историческото време, си намери синоптичка. 

Хората от тази порода бързо осребриха любовта си към западните ценности, оглавявайки безброй добре спонсорирани неправителствени организации в защита на малцинства от всякакъв вид. И направиха толкова гръмко включване на ромите, че те засветиха от щастие. Или поне новопостроените палати на тези, които държаха контакта. 

Така че родителите на учениците все пак да бъдат нащрек. Днес е станала грешка в ямболски училища, а утре може да съгрешат и в други градове. Заслепените от любовта към всичко, което се появява на Запад - от кривите краставици до идеите за пол "то", често недовиждат. 

Тази порода е уверена, че безкритичната им всеотдайност няма последствия.

Само дето внуците им ще ги усетят.  

Когато станем първата държава в света, разрушена от любов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?