Харчим ударно бюджета за Европейска столица на културата

Процедурата по прякото договаряне по обществената поръчка на фондация Пловдив 2019, която трябваше да даде зелена светлина за създаването на 7 големи инсталации на различни места в града, е отложена за 18 и 19 юли.

Целта на проекта е „временна намеса в градската среда”, с която да се преобразят знакови места в Пловдив. Седемте проекта бяха одобрени още миналата година, а поръчката бе обявена през май.

Тя е на стойност 221 853,8 лева без ДДС. На двете дати комисия ще се договаря пряко с всеки един от участниците. Така самата реализация ще се измести в самия зенит на инициативата Европейска столица на културата.

Според ръководството на общинската фондация "Пловдив 2019" това не е проблем. 

Трябва да се гледат много документи в тази поръчка. Това наложи промяната на срока за прякото договаряне”, обясни директорът Кирил Велчев.

Според него няма причина за притеснение, че проектите ще бъдат открити дълго след втората половина от старта на ЕСК. Инсталациите ще останат и след края на инициативата.

За проекта си „Стратодезичен купол” сдружение „Еко Етика” от Белащица ще вземе 34 400 лева без ДДС. То предлага да издигне сферичната сграда на площад Централен.

Ако ремонтът още тече, той ще е на друго място. От „Еко Етика” обясняват, че куполът от борови дъски не е техен - произведен е от друга фирма, а те само ще го вземат под наем.

29 100 лева без ДДС е прогнозната цена за инсталацията „Триъгълносиньо”. Тя ще е на острова пред Дома на културата „Борис Христов”. Свързва символично тротоара с дома.

С най-кратък живот ще е мапинг инсталацията Създаваме#Заедно на пловдивската „СенсЛаб”. Тя ще е на фасадата на дом „Борис Христов”. За нея фондацията предлага 34 200 лева.

Другите участници в проекта за временна намеса в градската среда ще вземат между 24 000 и 35 000 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Няма време

Няма време

11.07.2019 | 09:02

Демек: започва ударно тармъчене, че време не остана.

Отговори
4 3
Яко

Яко

11.07.2019 | 08:51

Ще се крАдне като за последно. В буквалния смисъл на думата.

Отговори
5 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?