Хаос в трафика, транспортът - на автопилот

От три месеца общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" е без директор, след като титулярът Борислав Кръстев е назначен за ръководител на проекта за воден цикъл. Това обясни  днес кметът Иван Тотев в отговор на въпрос за големите задръствания в Пловдив и по - специално на бул. "Никола Вапцаров", където тази седмица са пренастройвали светофарите. 

Желаещите да заемат директорската длъжност могат да подават документи в Община Пловдив. Конкурс няма да се провежда, но кандидатите трябва да имат управленски опит. И да е човек с акъла си, допълни кметът и се извини на гражданите за хаоса в трафика. Шефските заплати в общинските предприятия са по 1500 лева. 

Въпроса за тапите на всички основни кръстовища постави в питането си до кмета и шефката на съветниците от "Съюз за Пловдив" Дани  Каназирева. Тя настоява в Община Пловдив да бъдат взети незабавни мерки, за да спре тормозът на кръстовищата. 

Преди да бъде назначен за директор на предприятието Борислав Кръстев ръководеше транспортния проект за 45 млн. лева. В резултат и до днес нямаме работеща електронна система в градския транспорт, а задръстванията стават с всеки ден по-инфарктни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?