Хаос с кодове на паралелки след 7. клас

Не смеят да подават заявления онлайн - при грешка няма опция за изтегляне на заявлението или поправка

Родители на седмокласници масово не смеят да подадат документи онлайн, защото при грешка електронната система не позволява изтегляне на заявлението и подаване на ново или корекция. Заради страха  да не объркат нещо и това да се окаже фатално при класирането тийнейджъри, майки и татковци се стекоха в центровете за прием на документи в първия ден от кампанията. Някои осъмнали пред вратите още в 7,15 сутринта, 45 минути преди да отворят пунктовете, вчера. Крайният срок е 26 юни, включително.  

Служители и родители настояват в електронната платформа да се заложи възможност за нанасяне на поправки.

Масово объркване и възмущение предизвика и разминаване между кодове в справочника за седмокласниците и в списъците с паралелките, разлепени в училищата за прием на документи на  хартиен носител. Майки изтеглили предварително формулярите от сайта на Регионалното управление по образование и  ги попълнили у  дома. На място се наложи да преписват наново списъка с желаните паралелки, защото на стената срещу тях са отбелязани други комбинации от цифри.

Това са съвсем различни кодове, коментира  председателят на комисията за прием след 7. клас Рангел Райчев от Регионалното управление по образование. Той обясни, че кодовете в справочника са на специалности и професии според националния класификатор. В списъците на паралелките, разлепени в 22-та центъра за прием на документи в областта, са записани други кодове - те са служебни и служат само за регистриране на паралелките в електронната платформа. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?