Подай сигнал

Хакерът от Кючука с космическа заплата

Бизнес зона

от Екип Марица 7636 прегледа 0

Кристиян и гаджето му Николета

Компютърният спец Кристиян Бойков, обвинен за хакерската атака срещу НАП, прибира по 17 000 лева на месец официален доход от своя работодател. Това съобщава човек в бранша, цитиран от lupa.bg.

20-годишният Кристиян Хакера, както бе наречен пловдивчанинът от Кючука, работи като експерт по киберсигурност в „Тад Груп”. Фирмата е регистрирана във Варна на адрес ул. „Осми Приморски полк” №83, ет. 2, установи проверка. Бойков е в компанията от 2017-а година, като го наел лично собственикът - 30-годишният Иван Тодоров. Оказа се, че варненското дружество е филиал на американска компания. US работодателите били изключително доволни от Кристиян, затова, макар и една на 20, Бойков стигнал до фантастичната заплата от 17 хиляди лева месечно, издаде източникът.

След издънката с изтичането на данни от НАП, фактори от върховете на държавата поканили младежа, възпитаник на Националната търговска гимназия в Пловдив, да започне работа в Националната агенция за приходите. Каква била изненадата им, когато Кристиян отвърнал на предложението с въпрос: „Може ли да ми плащате такава заплата, каквато взимам в момента”. Естествено, държавата няма как даде такова възнаграждение, че да примами компютърния спец, наречен от премиера Бойко Борисов „вълшебник“, за да работи за общото благо при съхраняване на личните данни на българите, с което НАП очевидно не се справя добре, коментира запознатият с проблема.

„На позицията спец по киберсигурност едва ли ще му дадат повече от 1000-1200 лева“, коментира информаторът.

Припомняме, че вчера Кристиян проговори за първи път и каза, че не е толкова богат, колкото се твърди и че "пуши цигари за пет лева и яде дюнери от лавката".

Коментари


Ей смешни журналисти. Как Иван Тодоров е 30 годишен като е 78 набор бе ? Научете се да смятате ... срамота. Децата във втори клас ще ви го сметнат. Тази година Иван ще стане на 41 години - сега е на 40.

Свърши социализма! Вече не можеш да караш всеки да ти върши работа за 100 000, а да му плащаш 100! Преди беше лесно, или работи за тая заплата, или повече не работи тая работа, а става зидаромазач, а ако тръгне да "емигрира" или го застрелват на границата или лежи в затвора, или ако избяга е...т ма...та на семейството му тук! Само така ще можем да запазим талантите си да работят за България! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

Сега може да ви осъде ( марицата- жълтата салфетка на медиите) , щото нямате спирачки, разкрихте доста подробности от личната информация, чак и квартала вече знаете, заплати, роднини и любим цвят чакаме от вас... в селската кочина е така, секи си го подава на секи

Това показва, че освен с киберсигурноста, държавата е назад и с доходите :) :) :) Възниква въпроса с какво е напред:...... С кражбите хахахайаха Добре, че е американската фирма да задържи голобродия спец в България, защото държавата няма с какво, а той се подига с неграмотността им : Дори не го прави за пари...... И им показа червен картон. Хахахахаха, ахахахаха

Драхти и смотаната държава.Значи на Сульо и Пульо може да дават милиони,а на това момче не могат да дадат исканата от него заплата.Ами за това ще продължават хакерите да ви разбиват калпавите защити,но е много жалко,че заради вашите овчи и алчни глави страдат и обикновените хора в тази държава.

АМ ОНЯ МАВРОДИЕВ ЩО ЗЕМА 36000? ДАВА НА ЗАТЪНАЛИ ФИРМИ ДЕТ НИКОГА НЯМА СИ ВЪРНАТ БОРЧА КАТ СПАРКИ ЛОВЕЧ. ДОКАТ НЕ ФАЛИРА ББР НЯМА ДА КАНДИСА

България е пълна със скрити таланти!

ЗНАЧИ Е МНОГО ДОБЪР ,ОЦЕНИЛИ СА ГО И СА ГО ВЪЗНАГРАДИЛИ ЗАСЛУЖЕНО. НЕ Е НУЖНО ДА ЗЛОБЕЙТЕ . ЕТО И БАТЕ БОЙКО ГО ПОХВАЛИ.