Следвайте ни

Звезни РЕЦЕПТИ: Полтроу и Кардашиян си мерят кюфтетата и салатите

viber icon

Талантливи в професията, но и в кухнята! Някои от любимите ни актьори, певци и инфлуенсъри се изявяват еднакво успешно и на двете поприща. От палачинките на Дуейн Джонсън-Скалата, до пуешките кюфтета на Гуинет Полтроу и прочутата салата на сестрите Кардашиян.

Доста от известните личности споделят рецептите си в телевизионни предавания, в личните си профили в социалните медии или издават книги. Противоречиво на очакванията, те не се хранят само с приготвена специално за тях 100% здравословна храна. Някои от любимите им рецепти наистина са витаминозни бомби, но пък други са същинско сладко угощение. Избрали сме едни от най-известните звездни рецепти, по които може да приготвите вкусни ястия у дома. 

Салата с пиле на сестрите Кардашиан

Необходими продукти 

1 маруля 

1 чаша настъргано червено зеле

1 стрък пресен лук

1 морков

1 авокадо

½ ч.ч. натрошени бадеми

300 г пилешки гърди

Пресен кориандър

За дресинга:

¼ чаша сос тамари (или светъл соев сос)

2 с.л. бял балсамов оцет

2 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. мед

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер и го изпечете във фурна или на грилован тиган и го нарежете. Нарежете и разбъркайте съставките за салатата. В отделна купа разбъркайте съставките за дресинга. Смесете всички съставки в голяма купа. 

Пуешките кюфтета на Гуинет Полтроу

Необходими продукти:

1 малка глава лук

3-4 стръка магданоз

2 скилидки чесън

пресен босилек

1 стрък мащерка 

1 стрък розмарин 

800 г пуешка кайма

3 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и всички пресни подправки и ги смесете с каймата, като добавите сол и черен пипер на вкус. След това оформете малки кюфтета. В голям тиган изпържете вече оформените кюфтета. В друг тиган изсипете 1 буркан доматен сос, може да използвате такъв за паста, и го оставете да къкри. Добавете изпържените кюфтета към соса и ги оставете да се готвят около 15-20 мин. Сервирайте кюфтетата горещи с гарнитура от полента или паста.

Как да приготвим доматен сос

Доматеният сос съдържа голям набор от подправки и добавки. Основните сосове се приготвят по общоприетата рецепта, която включва зехтин, чесън, босилек, сушени билки, лук и доматен пулп. Можете също да вземете домати в собствен сок или зрели домати. За сос в италиански стил може да добавите чушки и бульон. 

Разбира се, най-добрият доматен сос се получава през лятото, когато зрелите домати са пълни с естествената енергия на слънцето. Доказано е, че пулпата около семената на доматите е най-вкусната част,  така че ако консистенцията не ви харесва, може да прецедите доматите през ситна цедка или да ги смелите в кухненски робот.

Също така не се притеснявайте да използвате консервирани домати. Според някои, пресните са единственият "истински" начин за приготвяне на доматен сос и че използването на консервирани ще влоши вкуса на соса. Това всъщност не е вярно - особено извън пиковия доматен сезон, консервираните домати често могат да дават по-добри резултати от пресните.

Когато готвите с домати от консерва, избирайте цели консервирани домати, вместо пюре или на кубчета.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?