Златиста и хрупкава: Перфектната пържена риба за Никулден, готова само за 20 минути РЕЦЕПТА
- 12:35, 06.12.2024
- 13:56, 06.12.2024
- 1832
- 0
Приказно вкусна пържена риба за Никулден: Бързо и лесно
Пържена риба е много бърза алтернатива за приготвяне на празнична вечеря само за 10 минути. Но преди да прочетете рецептата за пържена риба, е важно да научите най-лесния метод за безпроблемно пържене. За пърженето е важно рибата да има нужното пространство в тигана. Тиганът не трябва да се препълва и рибите да се пържат една по една. Експертите съветват да използвате тиган с незалепващо покритие, тъй като рибата има склонност да се разпада при пържене.
Най-подходящата за пържене риба
Експертите съветват, ако планирате да хапнете пържена риба за обяд или вечеря, изберете подходящата, защото не всяка риба е подходяща за този метод на готвене. Най-добрите риби за пържене са:
треска
пъстърва
кефал
сардина
морски дарове
Бърза рецепта за пържено рибно филе
Необходими съставки:
250 грама рибно филе на човек
сол
черен пипер
2 супени лъжици масло или зехтин
подправки и лимон
Начин на приготвяне:
След като изплакнете рибата с течаща вода, подсушете добре филето от двете страни. Поръсете със сол и черен пипер.
Тиганът се слага на огъня и се залива с избраната мазнина. Когато се загрее, слагаме филето и пържим по две-три минути от всяка страна, докато добие златист цвят и кожата стане хрупкава. Сервирайте рибата веднага и добавете предпочитаните от вас подправки заедно с лимона.