3906

Зимна наслада: Най-вкусната яхния със зеле и кайма РЕЦЕПТА

Неустоима яхния със зеле и кайма: Класика в зимната кухня с невероятен вкус

 

Яхнията от зеле и телешка кайма е просто, но обилно и засищащо ястие. Това е една от онези рецепти, при които можете да адаптирате съставките, които имате в кухнята си. По желание можете да добавите парченца броколи, карфиол, пащърнак или други подобни зеленчуци.

 

Необходими продукти за яхния със зеле и кайма:


500 мл гореща вода

500 мл доматен сос

450 г телешка кайма

280 г нарязани картофи

250 г моркови

75 г целина

1 глава прясно зеле

1 глава лук

1 супена лъжица захар

сол и черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:


В голяма тенджера с малко олио задушете телешката кайма и ситно нарязания лук.

Когато месото придобие тъмнокафяв цвят, добавете нарязаните на по-малки парчета картофи, моркови и целина. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тенджерата при останалите продукти.

Всичко се залива с вода и доматен сос. Добавете сол и черен пипер. Задушете яхнията на слаб огън за около час или докато зеленчуците омекнат, пише actualno.com.

Сервирайте топло с филийка хляб.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?