1939

Здравословна закуска: Пухкави мъфини с карфиол

Здравословна, но изключително вкусна закуска за любителите на мъфини!

Необходими продукти

100-110 г карфиол

1 яйце

50 мл олио

80 мл прясно мляко

30 г настърган кашкавал

130 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

сол

Начин на приготвяне

Измийте и накъсайте карфиола и го смелете в блендер. Включете фурната да загрее до 180 градуса. Разбийте яйцето със солта и постепенно добавяйте млякото, олиото, карфиола и кашкавала. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа. Разбъркайте или разбийте за кратко с миксера до получаване на хомогенно кексово тесто.

Напръскайте със спрей мазнина 8 хартиени капсули за мъфини и ги поставете в специалната за тях тавичка с форми.

Разпределете равномерно сместа в капсулите и пъхнете в загрятата до 180 градуса фурна.

Печете 25 минути или докато почервенеят и леко се напукат отгоре.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?