Здравословен разкош: Уникални кюфтенца от киноа с мащерка

Нетрадиционна и здравословна рецепта за кюфтенца от киноа, които ще ви очароват с вкуса си.

Продукти:
100 г киноа,

1 яйце,

2 стръка пресен лук или 40-50 г стар лук,

50 г сирене или кашкавал,

сол,

свежа мащерка,

4-5 супени лъжици брашно за овалване и олио.

Приготвяне:

Задължително измийте много добре киноата няколко пъти със студена вода. Киноата се вари в съотношение 1:2 вода. Към водата, в която ще варите киноата добавете голяма щипка сол. Варете 15 минути като засечете времето от момента на завиране. Варете на тих огън. Сварената киноа отцедете и оставете да се охлади леко.

 Докато се охлажда сварената киноа, вие подгответе останалите продукти. Лукът се реже много на ситно. Сиренето/ кашкавалът се се натрошава или настъргва на едро ренде и се смесва с яйцето и охладената киноа.

Добавяте ситно нарязания лук и листенцата от 2-3 клонки свежа мащерка. Ако разполагате със спанак може да добавите много ситно нарязан в сместа. Когато имам слагам по малко. Оформете топчета с големината на малко яйце.

Загрейте олио в тиган. Нека не е много- като за маслена баня. Всяко топче леко сплескайте и оваляйте в брашно. Пържете кюфтенцата до приятен златист цвят от двете страни. След изваждането ги слагайте за кратко върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина от тях.

Кюфтенцата може да изпечете във фурната. Сложете в тавата на фурната лист хартия за печене и оваляните кюфтета подредете на малко разстояние едно от друго. Всяко кюфтенце поръсете с малко мазнина и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до приятен златист цвят. Готовите кюфтенца от киноа поднесете топли с млечен сос или салата по ваш избор, пише hitrinibg.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?