Завъртете най-вкусната питка с паричка за Бъдни вечер РЕЦЕПТА
- 24.12.2020 | 09:30
- 24.12.2020 | 09:52
- Marica.bg
- 8018 прегледа
- 0 коментара
Свързани новини
Бъдникът да гори цяла нощ за здрава и плодородна година
Необходими продукти:
1 кг брашно
300-400 мл хладка вода
2 пакетчета суха мая
1 к. ч. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в тава и в него се оформя кладенче, в което се сипват вода и олио.
Слагат се сухата мая, сол и захар и се разбърква с дървена бъркалка.
Омесва се тесто, като се доливат вода и олио и се оставя да втасва около 1 час.
Втасалото тесто се разстила в намазана с олио тава и в него се забожда предварително изварена паричка.
Намазва се с олио и се оставя да престои още 30-60 минути, след което питката се изпича до зачервяване във фурна на 220 градуса. Изважда се от тавата и се покрива с чиста кърпа, докато изпръхне.
рецепта: bonapeti.bg
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни