Следвайте ни

Завъртете най-вкусната питка с паричка за Бъдни вечер РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:


1 кг брашно 
300-400 мл хладка вода 
2 пакетчета суха мая 
1 к. ч. олио 
2 ч. л. сол 
1 ч. л. захар

 

Начин на приготвяне:
  
Брашното се пресява в тава и в него се оформя кладенче, в което се сипват вода и олио.  

Слагат се сухата мая, сол и захар и се разбърква с дървена бъркалка.  

Омесва се тесто, като се доливат вода и олио и се оставя да втасва около 1 час.
  
Втасалото тесто се разстила в намазана с олио тава и в него се забожда предварително изварена паричка.

Намазва се с олио и се оставя да престои още 30-60 минути, след което питката се изпича до зачервяване във фурна на 220 градуса. Изважда се от тавата и се покрива с чиста кърпа, докато изпръхне.

 

рецепта: bonapeti.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?