46

Завъртете най-лесния бъркан тутманик за закуска РЕЦЕПТА

Предлагаме една невероятно вкусна, лесна и сполучлива рецепта за бъркан тутманик с кашкавал и сирене. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
олио - 100 мл
краве масло - 50 г
кашкавал - 100 г
сирене - 200 г
брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества
 
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват с помощта на телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавят бакпулвера и содата. Разбърква се и щом шупне, се прибавя към разбитите яйца.

Добавят се олиото и разтопеното краве масло. Сместа се разбърква, след което се слага предварително пресятото брашно, а след това настърганият кашкавал и натрошеното сирене.

Сместа за нашия тутманик се разбърква до еднородна, хомогенна смес. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.

Тутманикът със сирене се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист загар.

Изключително вкусен бъркан тутманик с кашкавал и сирене, сервиран с чаша айран, препоръчват от gotvach.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?