Завъртете най-лесния бъркан тутманик за закуска РЕЦЕПТА
- 05:00, 22.11.2021
- 21 696
- 0
Предлагаме една невероятно вкусна, лесна и сполучлива рецепта за бъркан тутманик с кашкавал и сирене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
олио - 100 мл
краве масло - 50 г
кашкавал - 100 г
сирене - 200 г
брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват с помощта на телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавят бакпулвера и содата. Разбърква се и щом шупне, се прибавя към разбитите яйца.
Добавят се олиото и разтопеното краве масло. Сместа се разбърква, след което се слага предварително пресятото брашно, а след това настърганият кашкавал и натрошеното сирене.
Сместа за нашия тутманик се разбърква до еднородна, хомогенна смес. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.
Тутманикът със сирене се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист загар.
Изключително вкусен бъркан тутманик с кашкавал и сирене, сервиран с чаша айран, препоръчват от gotvach.bg.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни