Закуската на майстора: Рецепта за копринено тънки палачинки

Палачинките са любима закуска на малки и големи и макара да изглежда елементарна за приготвяне, също си има свойте тънкости. Ще ви споделим рецептата за перфектните палачинки, които са несравнимо фини и не се разкъсват. Ето я и нея:

Продукти:

• вряла вода – 1,5 чаши;

• прясно мляко – 1,5 чаши;

• яйца – 2 броя; • брашно – 1,5 чаши (тестото трябва да е по-рядко);

• масло – 1,5 супени лъжици;

• захар – 1,5 супени лъжици;

• сол – 0,5 ч.л.; • ванилия.

Приготвяне:

Най-напред започнете с разбиването на яйцата и към тях добавете ванилията и солта. След това добавете маслото и започнете постепенно да сипвате от брашното към сместа. Налейте врялата вода на тънка струя, заедно с разтопеното масло. Не преставайте да бъркате, така че да не се получат бучки. 

Ако искате вкусът на вашите палачинки да бъде съвършен, трябва да оставите сместа да престои за около 30 минути. Едва след това можете да преминете към пърженето на палачинките. Взимайте малко от сместа и изливайте върху нагорещен тиган, пише Actualno.com. Ако не разполагате с тиган с незалепващо покритие, задължително мажете повърхността му с малко масло.

Така вашите палачинки няма да се разкъсват. Много скоро ще имате дузина вкусотийки пред себе си, които да гарнирате по ваш вкус. Това е тайната на перфектните палачинки, тънки като вестник!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?