Следвайте ни

Закуската на баба: Пухкави палачинки без яйца и мляко РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:


1 и 1/2 чаена чаша брашно
5 чаени лъжички бакпулвер
2 и 1/2 чаени чаши газирана вода
1 супена лъжица захар
1 пакетче ванилия
щипка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:


Разбъркайте брашното с газираната вода, захарта, ванилията, бакпулвера и солта. Разбийте съставките с миксер до получаване на рядка каша.

Добавете 1 супена лъжица олио и разбийте сместа още малко. В тиган с незалепващо покритие сипете няколко капки олио и когато то се сгорещи, разстелете първата палачинка. Щом едната ѝ страна се изпържи, обърнете я от другата.

Преди пърженето на всяка палачинка, слагайте на дъното на тигана по няколко капки олио.

По ваш избор поднесете готовите палачинки с плодове, сметана, течен шоколад, сирене, кашкавал, колбас или конфитюр, препоръчва edna.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай