Следвайте ни

Закуската на баба: Пухкави мекички с яйце и сирене

viber icon

Необходими Продукти
За тестото
мляко - 250 мл
суха мая - 5 г
брашно - 500 г
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
За пълнежа
яйца - 1 бр.
сирене - 200 г
За пържене
олио - според нуждите

Начин на приготвяне
За тестото:

Изсипете половината брашно в по-дълбок съд, добавете сухата мая и разбъркайте.

След това налейте хладкото мляко, добавете захарта и постепенно добавяйте останалото брашно, за да замесите по-меко тесто.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

Прехвърлете тестото за мекиците върху набрашнена работна повърхност, премесите и разделете на 6 части.

Премесите всяка част, за да оформите топчета. Развийте топките с точилка.

За пълнежа:

Поставете сиренето в купа, добавете яйцето и разбъркайте с вилица.

Нанесете пълнежа върху развитото тесто. Първо, сгънете лявата страна на тестото, след това дясната страна на тестото, след това навийте на руло от долу нагоре.

Пържете бабините мекици в загрято олио до златисто кафяво от двете страни.

Готовите мекички поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?