1939

Закуска за шампиони: Солени питки със сирене и кашкавал

Започнете седмицата с тази вкусна рецепта за солени питки, които може да похапвате и сутрин и следобед за закуска!

Продукти:

1 яйце
3 с л.олио
1/2 ч.ч.кисело мляко,
1/2 ч.ч.газирана вода
1 бакпулвер
1 к.л. сол
100 г. кашкавал
100 г. сирене
3 и1/2 ч.ч. брашно приблизително
сусам


Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцето с олио (3 с.л.) и щипка сол. Отливаме 1/3 от разбитото яйце в чинийка, за да ползваме при намазване преди печене.

Към по-голямото количество яйце в купата , прибавяме к.мляко с разтворен бакпулвер и разредено с газираната вода.

Ръсваме сол и разбъркваме. Настъргваме кашкавала и прибавяме към течните съставки. Поетапно ръсим пресято брашно и омесваме леко и нелепнещо тесто.

Намазваме го с олио и правим малки топки, които правим на тънки питки. Слагаме парченце сирене и отново правим на топчета. Подреждаме ги в тава и леко притискане отгоре. Намазваме с яйцето и ръсим сусам, пише Rozali.com.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Получават се 15-16 малки питки, зависи колко големи правим топчетата.

Вкусни са както топли, така и охладени.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?