Следвайте ни

Закуска за шампиони: Кифлички с кашкавал

viber icon

Една страхотна закуска, която ще ви накара да си оближете пръстите и ще зарадва всички членове на дома ви, ще представим днес.

Необходими продукти:

500 г брашно
350 г кашкавал
40 г краве масло
230 мл прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
1/4 връзка мащерка
1 яйце
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:

Маята се смесва със затопленото мляко и щипка брашно. Оставя се да шупне. 

Маслото се разтопява и се разбърква с брашното и солта. Налива се шупналата мая, поръсва се с накълцаната мащерка и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. 

След това се разделя на две части. Всяка се разточва на кръгла кора, от която се изрязват триъгълници. 

Кашкавалът се реже на пръчици, които се поставят върху триъгълниците и се завиват кифлички. 

Подреждат се в тави с незалепващо покритие и се оставят да починат за 15 минути. 

Мажат се с разбито яйце и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?