Следвайте ни

Закуска за глезани: Разкошни хлебчета на пара

viber icon

Необходими продукти

500 г брашно

40 г мая

150 г вода

сол на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята в малко вода със стайна температура и после смесете с брашното. Разбъркайте и постепенно с бъркане прибавете останалата вода. Прибавяйте на части, като следите гъстотата на тестото. Ако стане достатъчно гъсто, спрете да добавяте вода. Замесете с ръце тесто и месете 10-ина минути докато стане еластично. Покрийте и оставете в топло помещение докато втаса (около 2 часа). Тестото е втасало, когато удвои обема си.

Премесете още веднъж и оставете да втаса втори път. Вземете тестото в ръце и оформете дълго и тясно колкото дланта ви руло. Нарежете от него парчета големи колкото дланта ви и ги оформете на топки. Оставете да престоят половин час. Варете хлебчетата на пара за 20-25 минути.

Може да придадете форма по избор на получените топки. Например да усучете леко отгоре или да оформите връхче.

struma.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?