Закуска за глезани: Разкошни хлебчета на пара

Необходими продукти

500 г брашно

40 г мая

150 г вода

сол на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята в малко вода със стайна температура и после смесете с брашното. Разбъркайте и постепенно с бъркане прибавете останалата вода. Прибавяйте на части, като следите гъстотата на тестото. Ако стане достатъчно гъсто, спрете да добавяте вода. Замесете с ръце тесто и месете 10-ина минути докато стане еластично. Покрийте и оставете в топло помещение докато втаса (около 2 часа). Тестото е втасало, когато удвои обема си.

Премесете още веднъж и оставете да втаса втори път. Вземете тестото в ръце и оформете дълго и тясно колкото дланта ви руло. Нарежете от него парчета големи колкото дланта ви и ги оформете на топки. Оставете да престоят половин час. Варете хлебчетата на пара за 20-25 минути.

Може да придадете форма по избор на получените топки. Например да усучете леко отгоре или да оформите връхче.

struma.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?