1939
Следвайте ни

Закуска по италиански: Ужасно вкусни бутер лодки с кашкавал

viber icon

Италианците са истински майстори на тестото, затова може да им се доверите за тази рецепта с бутер лодки по италиански.

Необходими Продукти
бутер тесто - 500 г
кашкавал - 200 г
домати - 100 г белени
шунка - 150 г
босилек - според нуждите
маслини - 100 г, черни, сушени
яйца - 1 бр.
брашно - според нуждите
ленено семе - според нуждите

Начин на приготвяне
Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност. Разделете на 8 части.

В средата на всяка част сложете белените домати, малко нарязан босилек, настърганата шунка и настъргания кашкавал. Накрая сложете 2 сушени маслини, пише gotvach.bg.

Разбийте яйцето. Намажете краищата с разбитото яйце. Сгънете единия край на тестото върху другия, пак намажете с яйце и притиснете краищата на тестото с вилица. Трябва да се получи като лодка. Ще се ориентирате по снимката. Не е нужно да сте чак толкова прецизни. Поръсете с лен. Печете бутерките 20 минути на 200 градуса.

Италианските бутер лодки сервират топли. Приятен апетит!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сиси

Сиси

28.09.2021 | 13:35

Къде са ви лодките?????!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?