1939

Закуска от детството: Най-вкусната млечна баница

Баницата е любима храна на всички българи, но тази рецепта за млечна баница ще ви върне директно в детските години и ще ви стане фаворит.

Необходими продукти: 

прясно мляко - 900 мл

пудра захар - за поръсване

кори за баница - 11 бр.

захар - 250 г

ванилия - 2 бр.

олио - 100 мл за поръсване

яйца - 4 бр.

Начин на приготвяне:

Стоплете захарта и прясното мляко, разбъркайте до разтопяване и добавете ванилиите.

Разбийте яйцата с телена бъркалка. Към тях внимателно добавете млякото и разбъркайте.

Разгънете една кора и поръсете с олио, нагънете на хармоника от тясната страна. Завийте на охлювче и подредете в тава.

Моята млечна баница е от 11 охлювчета. Поръсете с олиото и печете за половин час на 180 градуса.

Извадете тавата и полейте сладката баница с млечната смес. Запечете за още 20 минути. После оставете да изстине.

Сладката млечна баница на розички поръсете с пудра захар, пише actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?