Закуска от бабиния тефтер: Пухкави милинки РЕЦЕПТА
- 05:07, 11.12.2024
- 18:40, 12.12.2024
- 33 188
- 0
Днес ви споделяме една невероятна рецепта за милинки от нашето детство.
Необходими продукти:
- брашно - 600 - 650 г
- кисело мляко - 3 - 4 с.л с връх
- яйца - 1 бр.
- вода - 100 мл топла
- мая - 20г
- олио - 4 - 5с.л
- сол - 1/2с.л
- захар - 1/с.л
- За заливка
- маргарин - 60 г
- брашно - 1 с.л
- сол - щипка
- яйца - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Омесва се тесто от продуктите. То се оставя да втасва 30 минути. След това без да се премесва тестото и с намаслени ръце се правят топчета малко по-големи от орех.
Редят се в намаслена обилно с олио тава, /тези се подредени в кексова форма-28см/ на малко разстояние едно от друго.
Поръсва се с натрошено сирене между топките. Така направени милинките престояват 20-тина минути, покрити с найлон, пише gotvach.bg.
След това се намазват с приготвената заливка - разтопява се маргаринът, добавя се брашното и яйцето, малко сол и получената паста се разбърква хубаво-до гладка и еднородна смес.
Милинките се намазват леко с четка потопена в пастата и пак се покриват с найлона за 10-ина мин.
Пекат се на 180 градуса с вентилатор за около 40 мин. Стават много вкусни - похапват се се топли с чаша айран.