1553

Закуска от бабиния тефтер: Пухкави милинки РЕЦЕПТА

Днес ви споделяме една невероятна рецепта за милинки от нашето детство.

 

Необходими продукти:

  • брашно - 600 - 650 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л с връх
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 100 мл топла
  • мая - 20г
  • олио - 4 - 5с.л
  • сол - 1/2с.л
  • захар - 1/с.л
  • За заливка
  • маргарин - 60 г
  • брашно - 1 с.л
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Омесва се тесто от продуктите. То се оставя да втасва 30 минути. След това без да се премесва тестото и с намаслени ръце се правят топчета малко по-големи от орех.

Редят се в намаслена обилно с олио тава, /тези се подредени в кексова форма-28см/ на малко разстояние едно от друго.

Поръсва се с натрошено сирене между топките. Така направени милинките престояват 20-тина минути, покрити с найлон, пише gotvach.bg.

След това се намазват с приготвената заливка - разтопява се маргаринът, добавя се брашното и яйцето, малко сол и получената паста се разбърква хубаво-до гладка и еднородна смес.

Милинките се намазват леко с четка потопена в пастата и пак се покриват с найлона за 10-ина мин.

Пекат се на 180 градуса с вентилатор за около 40 мин. Стават много вкусни - похапват се се топли с чаша айран.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?