1939

Закуска, която се топи в устата: Бухтички с пудра захар

Похапват ли ви се меки и пухкави бухтички за закуска? Днес сме решили да ви споделим рецепта, за която сме сигурни, че много ще ви зарадва. Най-хубавото е, че бухтичките се приготвят за нула време. Около 20 минути са ви нужни, за да зарадвате с тях цялото си семейство.

Ето какви продукти трябва да си приготвите:

• яйца - 2 бр.;

• кисело мляко - 1/2 кофичка;

• сода за хляб - 1 ч.л.;

• сол – щипка;

• захар - 5 с.л.;

• олио - 2 с.л.;

• брашно - 500 - 600 г;

• пудра захар - за поръсване;

• олио - за пържене.

Начин на приготвяне:

Стъпките са няколко и са много лесни. Без значение е дали имате предишен опит в кулинарията или не. Започнете с разтварянето на содата в киселото мляко. Добавете разбитите яйца, захарта, солта и олиото.

Брашното се пресява и се добавя към останалите съставки постепенно. Замесва се тесто, което се оставя да си отдъхне за 10 минути или малко повече, пише  actualno.com.

Тестото се разточва на кора. Изрязват се формички по избор и след това се пържат в нагорещено олио.

Когато бухтите са готови и топли, се посипват с пудра захар. Получават се съвършено вкусни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?