За закуска: Наденица с картофи и лук РЕЦЕПТА
- 05:20, 22.08.2024
- 929
- 0
Има сутрини, в които просто искаме да направим нещо бързо, с което да заситим глада си и да хукнем на работа. В тази статия ще споделим с вас една точно такава рецепта.
Необходими продукти:
2 пакета свинска наденица в насипно състояние
1 средна глава лук (нарязан)
3 чаши картофи нарязани
2 чаши натрошено сирене
2 чаши мляко
1/4 чаена лъжичка пипер
4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната. Намажете тиган за печене.
В голям тиган гответе наденица, чушките и лука на умерен огън. Разбърквайте от време на време и гответе, докато колбасът покафенее. Изцедете. Добавете сместа към съда за печене. Добавете картофите и 1 ½ чаши сирене. Разбъркайте сместа, добавете мляко, черен пипер и яйца. Смесете добре и изсипете в съда за печене.
Печете 40-45 минути на максимално загрята фурна* или докато ножът излезе предимно чист след като го пъхнете в тавата. Отгоре се оставя останалото сирене и се пече още минута или две, за да се разтопи сиренето, пише actualno.com. Оставете да се охлади за 5 минути, сервирайте и се насладете!
*Внимание - поради различните модели фурни, следете дали сместа е готова и добре изпечена. Може да се случи малко по-рано или малко по-късно, в зависимост от това колко силна е фурната ви!