За закуска: Хрупкава баница с билки и сирене бри РЕЦЕПТА
- 05:13, 02.10.2024
- 06:38, 02.10.2024
- 2889
- 0
Рецептата, която ви споделяме днес за хрупкава баница с билки и бри е много разглезваща закуска, длъжни сме да добавим, че тя е също толкова разглезващо предястие. От опит знаем, че сложим ли нещо такова на масата, до основното може и да не се стигне. Няма кой да устои. Опитайте и ще се убедите.
Необходими продукти:
точени кори за баница - 1 пакет
сирене Бри - 250 гр.
зехтин - 120 мл.
мед - 60 гр.
прясна мащерка - 5 стръка
пресен розмарин - 2 стръка
риган - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Сложете сиренето в центъра на кръгла тава, покрита с хартия за печене. Разстелете корите за баница на работната повърхност. Вземете една кора, намажете обилно със зехтин, поръсете с риган и отгоре сложете друга кора. Намажете я със зехтин и нагънете на ветрило.
Омотайте полученото ветрило плътно около сиренето и продължете по същия начин докато корите свършат, пише edna.bg. След като корите са разпределени равномерно в тавата около сиренето, вземете нож и направете разрези по повърхността на сиренето, така че да се получат равномерни квадратчета.
Намажете със зехтин обилно горната част на корите и сиренето и печете на 180 градуса до равномерен залтист загар. След това извадете, залейте с мед и подправете с нарязаните на ситно мащерка и розмарин.