3906

За закуска: Хапки с пушена сьомга и маслини РЕЦЕПТА

Тези хапки с пушена сьомга и маслини са подходящи както за закуска, така и за предястие на вечеря, пише Мейткитчън.

Необходими продукти: 

бутер тесто - 500 гр.
пушена сьомга - 150 гр.
маслини черни, без костилки - 100 гр.
яйца - 1 бр.
лимони - 1/2 бр.
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Накъсайте пушената сьомга на малки парченца и я подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Нарежете маслините на дребно.
Разстелете листа бутер тесто и с малка чаша изрежете от него четен брой кръгчета. Върху половината направете по две-три резки с остър нож, тях ще използвате за капачета.
Наредете ненарязаните кръгчета бутер тесто в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях разпределете от сьомгата, сложете и от маслините и ги покрийте с кръгчетата бутер тесто, на които направихте резки. Притиснете ги съвсем леко.
Намажете хапките с разбито яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.

За повече интересни рецепти, посетете следния кулинарен гид!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?