3906

За закуска: Дърпана баница РЕЦЕПТА

Вижте как да си приготвите тази вкусна дърпана баница.


Необходими продукти:

1 кг брашно

1 ч.ч. хладка вода

1 щипка сол

1 щипка сода бикарбонат

за плънката:

3 яйца

200 г сирене

за заливката:

3 яйца

масло

баница

 

Начин на приготвяне:

Замесете месо тесто за баница от брашното, солта, содата и водата. Разделете тестото на топчици и ги посипете с брашно, завийте ги с влажна кърпа и ги оставете на топло да почиват 15-20 минути.

Разтопете маслото. Вземете една по една тестените топки, потопете ги в разтопеното масло и ги разтегнете на кръгове с диаметъра на тавата.

Намаслете дъното на тавата и започнете да редите корите като помежду слагате по малко от плънката, която сте приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. 

Покрийте с последната кора и залейте с разбитите яйца, пише actualno.com. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Баницата е готова, когато краищата започната да се отлепят от тавата.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?