4232

За заети домакини: Най-вкусният класически миш-маш точно за 10 минути РЕЦЕПТА

Идеалната рецепта за бърза вечеря през седмицата или вкусен обяд през уикенда

 

 

Всички обичаме да си похапваме традиционния български миш-маш по всяко време на годината. Хубавото е, че можем да сложим всякакви зеленчуци според сезона, в който се намираме и винаги ще стане вкусно.

Освен, че е много вкусно хапване, миш-машът е и много полезен, защото съдържа само зеленчуци, яйца и сирене - все продукти, които са чудесни за организма ни.

Днес ще ви представим една от най-лесните рецепти за миш-маш, които винаги стават вкусно, лесно и бързо. 


Необходими продукти:

- праз лук (или пресен лук, става изключително вкусно и по двата начина)

 - 6-7 яйца

- 300 гр сирене

- олио

 - сол

 

Начин на приготвяне:

Този миш-маш става невероятно вкусен както с праз лук, така и с пресен лук - според зависи какво обичате, какво има в супермаркета и какво ви се похапва. Затова сме оставили на вас избора с какво да си го приготвите, а нашият съвет е веднъж да опитате с праз лук, а следващият път с пресен лук, така че да усетите вкуса и на двата варианта, пише Actualno.com.

Нарязвате на шайбички лука и в тиган загрявате олио, след което изсипвате лука и го задушавате. Готвите, докато лукът омекне и стане готов, защото след това на яйцата им трябва много кратко време, за да се приготвят. Когато лукът е готов, добавяте добре разбитите яйца, в които сте натрошили и сиренето. Хубаво е сиренето да не е много меко, а по-твърдо, за да се усеща добре и да не се загуби сред сместа. Не спирате на бъркате, докато яйцата не се сготвят, след което изключвате котлона и оставяте настрани. И сте готови!

Горещо ви препоръчваме да си хапнете миш-машът с топъл хляб от най-близката фурна до вас, защото така става още по-вкусно!

Да ви е сладко!

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?