4232

За студените зимни вечери: Ароматната и лесна супа РЕЦЕПТА

Гозбите на баба винаги са повече от храна – те носят аромат на уют, любов и спомени, които остават в сърцето ни за цял живот

 

Една от тези незабравими рецепти е бабината пилешка супа – простичка, но изключително вкусна, приготвена с внимание към детайла и щипка традиция.

 
Необходими съставки:

Пилешко месо (гърди или друга част)
2 картофа
1 глава лук
2-3 моркова
1 настърган домат
Зехтин
Масло
Черeн пипер и сол
 

 

Начин на приготвяне:

1. Подготовка на пилето

В малка тенджера поставете пилешкото месо, добавете щипка сол и малко масло, и оставете да къкри на слаб огън за около 20-25 минути. Бульонът, който се получава, ще бъде основа за супата.

2. Подготовка на зеленчуците

Докато пилето се готви, обелете картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете лука на ситно и настържете домата.

3. Задушаване на зеленчуците

В отделна тенджера загрейте зехтин и задушете лука, докато омекне. Добавете картофите и морковите, а след това и настъргания домат. Разбъркайте добре и оставете зеленчуците да се задушат леко.

4. Обединяване на съставките

Добавете бульона от свареното пиле към зеленчуците. Нарежете пилешкото месо на ивици и го оставете за по-късно. Оставете супата да ври, докато картофите и морковите омекнат напълно.

5. Финални щрихи

За да придадете кремообразна текстура, намачкайте леко съставките в супата с дървена лъжица. В малък тиган разтопете лъжица масло и запържете пилешкото месо до златисто.

 
Сервиране

Разлейте горещата супа в купички и добавете по малко от запърженото пилешко месо. За финален щрих поръсете с щипка черен пипер или прясна зеленина по ваш вкус, пише Actualno.com.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?