4232

За снежните уютни вечери: Пригответе най-ароматното греяно вино РЕЦЕПТА

Рецепта за най-ароматното греяно вино

 

Греяното вино е любимата напитка за студените зимни вечери. Със своя уникален аромат и вкус, то създава уют и топлина.

Ето как да си приготвите перфектното греяно вино у дома:

 
Какво трябва да знаете за греяното вино?

Подправки: Най-често се използват канела, карамфил, кардамон, черен пипер, джинджифил и ванилия. Препоръчва се те да са цели, за да избегнете прецеждане.

Плодове: Добавете ябълки, лимони или портокали за допълнителен аромат.

Температура: Никога не загрявайте виното над 80°C, защото ще изгубите вкуса и полезните му свойства.

Вода: Ако добавяте вода, предварително я кипнете с подправките и захарта, след което смесете с виното, когато изстине. Съотношението е 200 мл вода на 1 литър вино.
 

Рецепта за ароматно греяно вино

Необходими продукти:

1 бутилка червено вино
1 портокал, нарязан на кубчета
3 с.л. захар
2 пръчки канела
1 брой звездовиден анасон
4 зрънца карамфил
2 зрънца кардамон

 

Начин на приготвяне:

В дълбок емайлиран съд изсипете виното и добавете подправките.

Загрейте на умерена температура до около 60°C, като внимавате да не превишите 80°C, за да не се изпари алкохолът.

Махнете съда от котлона и оставете напитката на топло за около 30 минути, за да се смесят ароматите.

Преди сервиране, леко затоплете напитката, ако е необходимо.
 

Съвети за перфектно греяно вино:

Можете да добавите стафиди или орехи за допълнителен вкус.

Захарта може да бъде заменена с мед за по-мек вкус.

Сервирайте напитката в топли чаши за пълно удоволствие.
 
Насладете се на уюта и топлината, които само едно ароматно греяно вино може да ви донесе!

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?