За перфектни домакини: Чудна гозба с грах и месце за обяд РЕЦЕПТА
- 10:50, 03.09.2024
- 12:23, 03.09.2024
- 3212
- 0
Божествен аромат
Необходими Продукти:
свинско месо с кост - 500 г
олио - 6 с.л.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
чесън - 3 - 4 скилидки
печена червена чушка - 1 бр.
домати - 4 бр.
червен пипер - 1 с.л.
картофи - 5 - 6 бр.
грах - 1 ч.ч. консервиран
сол
брашно - 1 с.л.
магданоз
Начин на приготвяне:
Свинското месо се нарязва на парчета и запържва за кратко в тенджера, за да се запечата.
Изважда се от тенджерата и на негово място се слага нарязаният на дребно лук и морков на кръгчета. След като омекнат се прибавят нарязаният на ситно чесън и нарязаната печена червена чушка.
След кратко разбъркване се слагат нарязаните на ситно или смлени домати. Слага се супена лъжица червен пипер, а малко след това и запърженото месо.
Яхнията се оставя да се готви 5-6 минути, прибавят се нарязаните картофи, налива се вода и се прибавя сол на вкус.
Яхнията се оставя да къкри на ниска температура, като малко преди готовност се прибавя консервираният грах. За да се сгъсти се налива разтворено в малко вода брашно.
Оставя се още малко на котлона за да не остане вкус на сурово брашно, пише gotvach.bg.
Когато яхнията е готова се оставя малко да изстине и се поръсва с нарязан на дребно магданоз или копър.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за картофена яхния, вкусна грах яхния или грах с картофи.