Следвайте ни

За нула време: Домашно калцоне с пеперони РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:
75 г мая
235 мл топла вода
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
300 г брашно
1 чаена лъжица зехтин
125 г рикота
170 г чедър, настърган
115 г колбас пеперони, нарязан
35 г пресни гъби, нарязани
1 супена лъжица сушен босилек
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото:

В голяма купа разтворете маята в топлата вода, пише az-jenata.bg. Добавете 1 супена лъжица зехтин, солта и захарта. Смесете със 125 г брашно и разбъркайте добре. Оставете да почине няколко минути. Внимателно добавете останалото брашно. Омесете меко и гладко тесто. Месете върху набрашнена повърхност около 5-6 минути, докато стане еластично. Поставете тестото в купа, намазана с 1 чаена лъжица зехтин. Покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса 40 минути, докато се удвои. 

За да направите пълнежа:

Докато тестото втасва, смесете рикотата, чедъра, пепероните, гъбите и босилека в голяма купа. Разбъркайте добре. Покрийте и оставете в хладилник за 30 минути да се охлади. Загрейте фурната на 200 градуса. 

След като тестото е готово, разделете го на две топки. Разточете ги върху набрашнена повърхност. Напълнете всеки кръг тесто с плънката, като я разпределите по равно. Пълнете откъм единия край на тестото, така че да можете да прехлупите с другия край. След като затворите калцонето, притиснете добре краищата му, за да го запечатите. Направете същото и с другото калцоне.

Намажете пиците с разбитото яйце. Печете за 30 минути до златисто.
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?