Следвайте ни

За изискана трапеза: Пилешко със смокини и синьо сирене

viber icon

Необходими продукти: 4 едри пилешки филета, 400 г смокини, 200 г синьо сирене, 1/2 ч.л. сол, щипка сушен тарос, 2 с.л. зехтин, 100 мл прясно мляко, 200 мл готварска сметана, 50 мл олио.

Начин на приготвяне: Филетата се подреждат в тавичка. Поръсват се със сол. Поливат се с 2 с.л. зехтин, 100 мл вода и 100 мл мляко. Оставят се за 3-4 часа да се мариноват. Смокините се измиват. Ако са по-едри, се срязват надве. Синьото сирене се реже на ситно. Полива се с готварската сметана и се разбърква. Маринованите филенца се поръсват с щипка сушен стрит тарос. Поливат се с 3 с.л. олио и 100 мл вода. Покриват се с алуминиево фолио. Слагат се за печене на умерена фурна. Пекат се така около 30 минути. Маха се фолиото и се връщат за допичане още 15 минути. В тиган се слагат 2 с.л. олио, поръсва се щипка сол. Добавят се смокините и сметаната със синьото сирене. Оставя се да се задуши на тих огън 15-20 минути. В порция се сервира по 1 пилешко филе, гарнирано със смокиново-сметанов сос.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?