4232

За бирата! Най-вкусните и хрупкави пържени картофки РЕЦЕПТА

Днешната рецепта е за вкусни и хрупкави картофки с подправки

 

Тайната е в пърженето. Продължете да четете, за да разберете как да си ги приготвите. 

Необходими продукти: 

5 картофа 

1 ч.ч. прясно мляко 

1 яйце 1 ч.ч. 

брашно 1/2 ч.л. 

черен пипер 1/4 ч.л. 

червен пипер 1/4 ч.л. 

чесън на прах

олио 

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да измиете картофите много добре.  Нарязват се на парчета и се слагат в купа. Разбърквате яйцето и прясното мляко и ги добавяте към нарязаните картофи, пише Actualno.com. В друга купа се смесват брашно, сол, черен пипер, червен пипер, чесън и лук на прах. Брашното с подправките се разбърква много добре. Загрявате мазнината в подходящ тиган. Картофите се изваждат от млечната смес и се овалват в брашното. Първо се пържат около 4 минути, след това се изваждат и се изпържват останалите партиди. След като всички картофи се изпържени, се изпържват още веднъж за около 5 минути или докато са готови и с хрупкава коричка. Приятен апетит!

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?