4232

За 10 минути: Най-вкусните фалшиви пържени тиквички РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

тиквички - 2 бр.
сол
олио - 2 с.л.
оцет - на вкус
копър
чесън
кисело мляко - по желание

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първо, измиваме и подсушаваме тиквичките, след това ги нарязваме на колелца, тънки, но не прозрачни. Подреждаме резенчетата тиквички в тава с хартия за печене и отгоре поръсваме с малко сол. Нищо повече не се добавя, пише gotvach.bg.

Изпичаме на предварително загрята фурна на 200 °C за пет-десет минути или до лек загар и изключваме фурната, но тавата остава вътре и без да отваряме вратичката, оставяме фалшивите пържени тиквички да се допекат, докато изстинат вътре.

След това перфектно зачервените тиквички подправяме с олиото, оцета, чесън и копър.

Който ги харесва с кисело мляко, може да си добави, но в такъв случай трябва зеленчуците да не са напълно изстинали.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?