Следвайте ни

Вкусотията на деня: Яхния с тиквички

viber icon

Продукти:
2 тиквички
2 моркова
2 червени чушки
2 скилидки чесън
2 връзки зелен лук
5 – 6 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
2 ч.ч. вода
сол, копър, магданоз
кисело мляко

Приготвяне: 
На огъня в дълбок тиган се сгорещява олиото. Пускат се скилидките чесън, леко смачкани или нарязани, заедно с морковите (нарязани на колелца) да се позапържат.

Тиквичките се нарязват на кубчета, добавят се при морковите и се разбърква. Добавят се и двете чушки, също нарязани на кубчета, както и накълцаният пресен лук.

След като зеленчуците се задушат за 5 – 6 минути, се поръсват с равна лъжица брашно, чаена лъжица червен пипер и се разбърква. Заливат се с една чаена чаша студена вода и пак се разбърква.

Щом заври, в тигана се добавя и доматеното пюре, размито с 1 ч.ч. вода. Яхнията се овкусява със сол на вкус.

Оставя се да поври също около 5 – 6 минути на тих огън.

Оттегля се от огъня и се поръсва с пресен магданоз и пресен копър. Бабината яхния с тиквички се сервира с лъжица кисело мляко.

Добър апетит!

Коментари (1)

Юлия

Юлия

10.09.2020 | 08:46

Направих я. Много е вкусна. Препоръчвам ви е.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?