Следвайте ни

Вкусотия за обяд: Пълнени чушки по градинарски

viber icon

Необходими продукти:
1 кг червени чушки
200 г микс зеленчуци с царевица и грах
250 г телешка кайма
1 глава лук
150 г ориз
1 морков
1 домат
кимион и черен пипер на вкус
1 ч.л червен пипер
2 ч.ч. прясно мляко
7 с.л. брашно
3 жълтъка
щипка чубрица
2-3 стъка пресен магданоз
сол на вкус
200 г кисело мляко
олио за запръжка

Начин на приготвяне:
Лукът се запържва в олиото, след което се добавят настърганият морков, наситненият домат и каймата. След като се запържат добре се добавят миксът зеленчуци, оризът и подправките – чубрицата, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Добавят се около 700 мл вода, за да може оризът да набъбне. След като водата от сместа се редуцира и оризът вече е полусварен, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят всички чушки. За да запушим чушките използваме капачето им или кръгче картоф.

Когато вече сме готови с всички чушки, намазняваме подходяща тава, нареждаме чушките в нея и добавяме вода, да ги покрие поне до половината. Печем в предварително загрята фурна. След като водата от чушките заври я преливаме в друг съд и оставяме чушките да се пекат още малко до кафеникава коричка.

Отделно разбиваме 3 жълтъка, добавяме прясното и киселото мляко. В малка тенджерка слагаме олио и след като се сгорещи запържваме брашното. След това изсипваме бульона от чушките, разбъркваме докато се сгъсти леко и добавяме на тънка струйка сместа от жълтъците и млякото. Продължаваме да бъркаме докато сосът се сгъсти изцяло, след което го поръсваме с нарязан магданоз и подправяме на вкус. При сервиране чушките се поднасят поляти със соса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?