Вкусотия: Салата с пресен зелен фасул РЕЦЕПТА

Необходими продукти: 500 г салатен зелен фасул,глава червен лук,2-3 скилидки чесън, 2 домата, 4-5 стръка копър, 3-4 стръка магданоз. За дресинга солчерен пипер 2-3 с.л. зехтин оцеj

Начин на приготвяне: Почистете и измийте зеления фасул. Сложете на котлона вода, заедно с 1 ч.л. сол, да заври. Пуснете зеления фасул във врящата вода. Дръжте на среден огън около 5-6 минути. Не трябва да е напълно сварен, а леко хрупкав. Изцедете го добре. Сложете го в дълбока салатна чиния.Прибавете нарязания на ситно червен лук, накълцания на съвсем дребно (или пресован) чесън и нарязаните на ситно магданоз и копър. Овкусе-е салатата със сол, зехтин и оцет. Може да добавите и малко черен пипер. Нарежете доматите на резенчета, до-бавете ги към салатата и сервирайте.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?