Вкусотия: Пухкав и ароматен тутманик БЕЗ МЕСЕНЕ РЕЦЕПТА
- 15:45, 07.11.2024
- 16:27, 09.11.2024
- 38 153
- 0
Обичате ли да похапвате тестени изделия? Наясно сме с това, че голяма част от печивата са висококалорични и не намират място в здравословните менюта, но консумирани от време на време, няма да ни навредят.
Ако сте привърженици на меките, пухкави и ароматни тутманици, но все не успявате да намерите време да ги приготвите у дома, то сигурни сме, че тази рецепта ще се превърне в любима за вас.
Споделяме ви как за 10 минути можете да забъркате уникален тутманик.
Как за 10 минути можете да приготвите най-вкусния тутманик?
Ето го списъка с продукти, от които се нуждаете:
брашно - 2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 10 г
захар - 1 ч.л.
кашкавал - 100 г
яйца - 3 бр.
сол - 1 ч.л.
сирене - 100 г
олио - 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне на тутманика:
Пригответе си голяма купа, в която да разбиете яйцата, след това към тях добавете захарта, олиото, солта и киселото мляко.
В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към останалите продукти.
Рендосайте кашкавала, натрошете сиренето и смесете. Всичко това се прехвърля в тава, която предварително сте намазали с мазнина и поръсили с брашно, пише actualno.com.
Тутманикът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато хване златиста коричка.
Уверяваме ви, че това печиво е неразличимо от тутманиците, които похапвахме като деца, замесени от бабите ни. Много е пухкав и ароматен. Рецептата е подходяща за всяка начинаеща домакиня.
Добър апетит!