Следвайте ни

Вкусотия до шия: Сицилианска капоната РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими съставки:

патладжани - 3 бр.
домати - 1 кг добре узрели и месести
каперси - 1 ч.л.
маслини - около 200 г без костилки
лук - 1 малка глава
чесън - 1 - 2 скилидки
кедрови ядки - 50 г
зехтин - 2 - 3 с.л.
черен пипер
босилек
захар - 1 ч.л.
сол

Начин на приготвяне:

Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Поръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя още мазнина. Готовите патладжани се оставят настрана.

Доматите се пускат във вряща вода и се оставят за 30 секунди да поврят. Обелват се и и се нарязват на парченца. В тенджера или дълбок тиган се загрява зехтин и се изпържва лука. Добавят се захарта и нарязаният чесън. Задушават се малко, след което се прибавят доматите, маслините и кедровите ядки.

Сместа се посолява и се добавя черният пипер. Ястието ври около 5 минути на тих огън, след което се добавят патладжаните, маха се капакът и се вари докато доматеният сос се редуцира. Ястието се сваля от огъня и се добавят каперси и босилек.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Теди

Теди

07.10.2020 | 10:20

Вкусно е, може да се добави и към макарони, само че в Италия никой не бели патладжан, приготвя се с кората

Отговори
2 1
Тони

Тони

06.10.2020 | 18:12

Сложете му чушки, без маслините, кедровите ядки и каперсите и става аман баялдъ

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?