Следвайте ни

Вкусно решение: Да си приготвим торта с останалия козунак

viber icon

В стремежа си да имаме изобилие на празника, често след Великден оставаме с огромни количества козунак, които се чудим какво да правим. Отговорът е прост - да си направим вкусна торта за минути, която ще ни стане любима, колкото и самия козунак.

Необходими продукти: 

козунак - 2 бр. по 400 гр. 

плодове - от сладко 

локум - 140 гр. 

орехи - 1 ч.ч. 

яйца - 4 бр. 

захар - 1 ч.ч. 

ванилия - 1 бр. 

прясно мляко - 1 литър 

шоколадови пръчици 

Начин на приготвяне: 

Козунаците нарязваме на филийки с дебелина 2-3 см. 

В тортена форма карамелизираме 2-3 с.л. захар. Нареждаме един ред козунак. Отгоре слагаме плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди. 

Редим втори ред козунак-отгоре:нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършваме с козуначени филийки. 

Заливаме със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печем на водна баня в умерена фурна на 180 градуса. 

След като изстине, внимателно обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с шоколадови пръчици. 

Консумирайте тортата добре охладена!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?