4232

Вкусно изкушение за вечеря: Класически виенски шницел РЕЦЕПТА

Невероятна рецепта за класически виенски шницел

 
Продукти:

* 500 г телешки шол
* 3 яйца
* 100 г брашно
* сол и черен пипер на вкус
* олио и масло за пърженето

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на тънки парчета.

Всяко парче се поставя между два пласта прозрачно фолио и се начуква добре от двете страни.

Посолява се и се поръсва с черен пипер, пише Actualno.com.

В три отделни плоски чинии се слагат разбитите яйца, галетата и брашното.

Шницелите се потапят последователно в брашното, яйцата, галетата и отново в яйцата и галетата.
В подходящ тиган се сипва олио, колкото да покрие дъното и се загрява на среден огън.
Шницелите се пържат от едната страна до златисто, обръщат се и в тигана се прибавя лъжица масло.
Готовите шницели трябва да са със светло кафява, златиста коричка.

Сервира се с резенчета лимон и гарнитура от пържени картофи или зеленчукова салата.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?