Вкусно изкушение за вечеря: Класически виенски шницел РЕЦЕПТА
- 17:30, 13.12.2024
- 18:45, 13.12.2024
- 13 375
- 0
Невероятна рецепта за класически виенски шницел
Продукти:
* 500 г телешки шол
* 3 яйца
* 100 г брашно
* сол и черен пипер на вкус
* олио и масло за пърженето
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки парчета.
Всяко парче се поставя между два пласта прозрачно фолио и се начуква добре от двете страни.
Посолява се и се поръсва с черен пипер, пише Actualno.com.
В три отделни плоски чинии се слагат разбитите яйца, галетата и брашното.
Шницелите се потапят последователно в брашното, яйцата, галетата и отново в яйцата и галетата.
В подходящ тиган се сипва олио, колкото да покрие дъното и се загрява на среден огън.
Шницелите се пържат от едната страна до златисто, обръщат се и в тигана се прибавя лъжица масло.
Готовите шницели трябва да са със светло кафява, златиста коричка.
Сервира се с резенчета лимон и гарнитура от пържени картофи или зеленчукова салата.