Следвайте ни

Вкусно и полезно: Фритата със спанак

viber icon

Есента е време, в което имаме нужда да подсилим организма си на всички фронтове, а какъв по-хубав начин от вкусна и полезна храна. Спанакът е всепризнат източник на сила и енергия, а в тази рецепта за спаначена фритата ще откриете, освен полезни вещества и невероятен вкус.

Продукти:
1 зелена чушка
4 супени лъжици зехтин
1 връзка пресен лук
300 г пресен спанак
8 големи яйца
4 супени лъжици пълнозърнеста галета
½ чаша натрошено сирене
сол и черен пипер на вкус 

Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Отделно пуснете котлона на средно висока температура. Запечете нарязаната чушка в тигана, докато почернее леко от всички страни.

Добавете в тигана зехтина. Като се загрее добавете спанака и лука. Похлупете го под капак, за да се задушат заедно с чушката. Подправете със солта и черния пипер. Разбъркайте и отстранете от котлона.

 Отделно смесете яйцата с галетата, ¾ чаша вода и още малко сол в голяма купа. Разбъркайте и добавете сместа в тигана. Натрошете сиренето и сложете и него в тигана.

След като се запържи, пъхнете фритатата във фурната, ако тиганът ви е с огнеупорна дръжка. Ако не – пресипете я в тава за печене.

Печете за около 15 минути или докато добие златист загар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?