Следвайте ни

Вкусно и лесно: Питка закуска с плънка РЕЦЕПТА

viber icon

Eдно неповторимо и вкусно предложение за закуска, пише gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • яйца - 1 бр.
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. + на вкус
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 1 бр. сварен среден
  • сирене - 150 г натрошено
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 2 ч.ч. + доомесване
  • НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • семена
  • ПЛЪНКА
  • телешки колбас - 150 г
  • кашкавал - 120 г

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В топло мляко натрошете маята, добавете 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Разбърква се на каша и оставяте да шупне за 10 минути.

Смесвате в дълбока купа двата вида брашно, добавете активираната маята, сол, яйцето, олио, натрошено сирене и намачкан с вилица сварен картоф.

Замесвате меко тесто, леко да лепне. Оставете покрито с фолио да втаса за 30-40 минути.

Колбаса нарежете на ситни кубчета, кашкавала настържете на ренде. Разделете тестото на две части, от двете части отделете по малко тесто и оформете топче за средата.

Всяка част оформете на фитил, нарежете на 6 равни части. С намазнени ръце се оформя питка с големина на малка чинийка.

Сложете кубчета колбас, отгоре кашкавал и навийте на руло, като двата края се прищипват и нареждате в тава върху хартия за печене.

Топчето за средата оформете на фитил и връзвате на възел. Оставете да почине питката с плънка за 25 минути, намажете с разбит жълтък с олио, поръсете семена.

Печете в загрята фурна 180 градуса до златисто около 30 минути, като към края се покрива с алуминиево фолио да не изгори.

Извадете и покрийте с кърпа за 5 минути.

Пухкава, вкусна, страхотна питка Закуска с плънка.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?