1939

Вкусно и лесно: Как да направим от сухия хляб сочна закуска

Не изхвърляйте сухия хляб, от него се приготвя чудна вкусотия! Рецептата се нарича Закуска венец

 

Необходими Продукти


хляб - 10 - 11 бр. филии сух
масло - 30 г
колбас - 150 г
кашкавал - 150 г
магданоз
яйца - 2 бр.
сирене - 50 г краве
шарена сол - 2 щипки
домати - 2 бр.

Начин на приготвяне

Намазва се всяка филия хляб с масло и се поръсва малко шарена сол. Нареждат се в тава като венец, така че хлябът леко да се застъпва.

Колбасът се реже на кръгчета и на всяка филия поставям по 2 парченца от него.

Измиват се доматите и нарязваме на полумесеци. На всяка филия хляб поставям по две резенчета, а върху тях - плочки кашкавал.

Разбиват се яйцата в купа, добавям натрошено сирене и малко настърган кашкавал. С лъжица се залива от яйчената смес всяка от филиите. Завършва се с малко настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност!

Поднасяме със зеленчуци и айран! Добър апетит!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?