Следвайте ни

Вкусно и евтино: Пърленки на тиган

За пърленките са ви нужни единствено брашно и вода.

От тях замесете меко тесто. Ако имате по-голям бюджет, може да добавите мляко, мая и сол. В нискобюджетния вариант може да замените маята със сода за хляб или изобщо да не я слагате. Все пак приготвяте пърленки - те няма нужда да набухват като погача. От тестото се разточват питки, които се изпичат на тиган.

Горещите пърленки се натъркват със скилидка чесън, поливат се със зехтин или олио и се наръсват с шарена сол. Ароматът е толкова изкусителен, че изобщо няма да ви интересува, че на практика хапвате просто хляб и сол.

Ангелина Димитрова

Редактор

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?